9 Şubat 2023 Perşembe

Estetik Diş Uygulaması Yaprak Porselen

 

Estetik Diş Uygulaması Yaprak Porselen

Lamine kaplama olarak da bilinen yaprak Porselen Living, ağız ve diş sağlığımıza özen gösterdiğimiz sürece kullanışlılığını ve dayanıklılığını koruyacaktır. Estetik diş hekimliğinin en popüler uygulamalarından biri olan Lamine Veneer (yaprak porselen, yaprak diş) hakkında merak edilenlerden biri; bu tedavi ne kadar sürer? Düzenli diş hekimi ziyaretleri yaprak porseleninizin ömrünü koruyabilir. Bu ömür kullanıcıya bağlı olarak 5 ile 15 yıl arasında değişmektedir.

Yaprak Porselen Dayanık lımı?

Yaprak porselen uygulamaları, estetik açıdan hoş bir diş görünümü sağlamak ve doğal diş fonksiyonunu elde etmek için ideal bir yoldur. Basit koruma önlemleri altında kullanılan ara tabaka (yaprak) porselen, dişlerin sağlıklı, beyaz ve güzel görünmesini sağlamada çok iyi bir etkiye sahiptir ve tel tedavisi olmadan belirli bir miktarda diş çapraşıklığını çözebilir. Herhangi bir tedavinin net ömrü gibi bir şey söylemek imkansız ama genel bilgi verilebilir. Kullanım sırasında çevresel faktörlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle doğal dişlerin kullanımı sırasında alınacak önlemler yaprak porselen için de geçerlidir. Daha açıklayıcı; bir dişe alınan bir darbe doğal dişlere zarar verebileceği gibi bu tür restorasyonlara da zarar verebilir. Ancak yeniden uygulanabilen rejeneratif tedavilerdir.

Yaprak porselen uygulanan dişlerin doğal yapısı bozulmamalıdır. Bununla birlikte, boşluklar yaprak porselen değişimine yol açabilir. Bu durumda yaprak porselen değiştirilmelidir. Ayrıca yaprak porselen dişler ile diş ve diş eti bakımı genel olarak 6 ayda bir yapılmalı ve uygulama durumu kontrol edilmelidir. Düzgün korunduğu sürece yaprak porselen 15 yıla kadar dayanabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder