7 Ocak 2022 Cuma

Uykuda Diş Gıcırdatmayı Durdurun

uykuda diş gıcırdatma


Bruksizm, dişlerin gıcırdaması ile karakterizedir ve tipik olarak çenenin sıkılmasını içerir. Bruksizmin en önemli nedeni anksiyete ve depresyondur. Bu günlerde insanlar üzerinde çok fazla baskı olduğu için, giderek daha fazla kişi üzgün olduklarında dişlerini gıcırdatıyor. Bruksizmin fiziksel nedenlerinden biri dişlerin anormal hizalanmasıdır. Dişlerin bu yanlış hizalanması, çenelerin tıkanacak sabit bir nokta bulamaması nedeniyle üst ve alt çene arasında uyumsuzluğa yol açabilir. Bu, uykuda ve hatta gün boyunca diş gıcırdatmalarına neden olabilir.
 

Uykuda Diş Gıcırdatma


İnsanlar hem gündüz hem de gece farkında olmadan diş gıcırdatabilir ve gıcırdatabilirler, ancak uykuda diş gıcırdatmak genellikle daha büyük bir problemdir çünkü kontrol edilmesi daha zordur. Diş gıcırdatma nedeniyle dişlerinizi, diş minenizi kaybedebilir veya dil sorunları yaşayabilirsiniz. Diş gıcırdatmanın yarattığı gürültü, oda arkadaşınız için de uykusuzluk sebebi olur. Dişlerinize, çene ekleminize zarar verebilir ve kronik ağrıya neden olabilir. Bu konuyu ele almak çok önemlidir, çünkü yükselen veya ağrıyan çeneler, yeme bozuklukları ve kulakta aşırı baş ağrıları gibi diğer birçok sağlık sorununun nedeni haline gelir. Çoğu zaman Bruksizm, Uyku bozuklukları, Stres, Depresyon ve Anksiyete gibi psikolojik sorunların bir nedeni haline gelir.
 

Dişlerinizi Gıcırdatmayı Durdurun

 
Bursa diş doktorları
arasında başarılı çalışmaları ile bilinen Dr. Dt. Cenker Selçuk Bruksizn hakkında şu açıklamalarda bulundu; Diş sıkma sadece ağızdan alınan bir alışkanlık değildir. Artık diş hekimleri tarafından bir diş problemi olarak nitelendiriliyor ve başa çıkmak için birçok çözüm de mevcut. Ağız koruyucuları diş gıcırdatmayı durdurmak için en etkili çözümdür. Gece ağız koruyucuları, dişlerinizin kırılmasını veya çizilmesini engellemekten fazlasını yapar. Ayrıca her gece uzun ve dinlendirici bir uyku çekmenizi sağlayacaktır. Piyasada iki çeşit ağız koruyucu vardır, ister tezgahtan satın alırsınız, ister kişisel ölçülerinize ve donanımlarınıza göre özel yapım ağız koruyucuları alırsınız.

Birçok Dental ürün üreticisi, standartlara göre özel yapım Ağız Koruyucular ve Tutucular sağlamaktadır. Ağız koruyucularınızı night-guard.co.uk gibi çevrimiçi bir kaynaktan da alabilirsiniz. Size ücretsiz post jiffy çantasıyla birlikte bir kişisel izlenim seti gönderilecektir. Özel talimatları izleyerek diş ölçünüzü kolayca alabilir ve ardından geri iade edebilirsiniz. Nitelikli teknisyenleri, tam diş ölçülerinize göre sizin için mükemmel bir ağız koruyucu tasarlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder