Diş Eti İltihabı Nedir ?
Diş eti iltihabı hafif seyreden bir diş eti hastalığı türüdür. Dişlerinizin tabanına yakın diş etlerini, diş eti olarak adlandırılan alanı etkiler. Nispeten hafif bir hastalık olarak başlasa da, derhal tedavi edilmezse diş kaybına ve periodontitise ilerleyebilir.
Dişeti İltihabının Sebebleri Nelerdir?
Kötü ağız hijyeni, diş eti iltihabının birincil nedenidir. Plak birikmesine izin verirseniz, diş eti dokusu iltihabına neden olabilir. Plak dişlerde doğal bir oluşumdur ve yapışkan, görünmez bir tabaka oluşturur. Normal oral bakterilerin tükettiğiniz nişastalarla etkileşime girmesi sonucu oluşur. Hızlı oluşur, bu nedenle günlük olarak çıkarılması önemlidir. Plak hemen temizlenmezse sertleşir ve çıkarılması daha zor olan tartara dönüşür. Tartar bir profesyonel tarafından çıkarılmalıdır. Plak ve tartar biriktikçe diş etlerini tahriş etmeye ve iltihaplanmaya neden olarak diş eti iltihabına neden olurlar.
Diş Eti İltihabının Belirtileri
Diş etleriniz sağlıklı olduğunda dişlerinize sıkıca oturacak ve soluk pembe renkte olacaktır. Diş eti iltihabınız olduğunda farklı bir görünüm alırlar ve diş ipi kullanırken veya dişlerinizi fırçalarken kolayca kanayabilirler. Diş etleri koyu veya koyu kırmızı görünebilir, kabarık veya şişmiş olabilir ve hassas hissedilebilir. Tedavisi zor olan ağız kokusu ve diş eti çekilmesi de bu durumla mümkündür.
Diş Eti İltihabı Tedavi Seçenekleri
Diş eti iltihabı tedavisi konusunda görüşüne başvurduğumuz inegöl diş doktorları tedavi süreçleri konusunda şu uyarılarda bulundu; diş hekiminiz size doğru bir teşhis koyduğunda, tedavi başlayabilir. Diş eti iltihabı henüz ilerlemediğinde, genellikle profesyonel bir diş temizliği onu tedavi etmek için yeterlidir. Bazı durumlarda, uygun olmayan diş restorasyonları gibi sorunlar için diş restorasyonuna ihtiyacınız olabilir. Diş eti iltihabınız tedavi edildikten sonra, uygun diş hijyeni uygulamak ve dişlerinizi düzenli olarak profesyonelce temizlettirmek çok önemlidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder