18 Nisan 2022 Pazartesi

Damak Yarası Belirtileri

 

Damak Yarası Belirtileri
Damak Yarası Belirtileri

Damak yarası sorunları ağrı yemek yeme ve konuşma gibi günlük aktiviteleri zorlaştırabilir. Bu sabah biraz sıcak kahve içtiğinizi bilmiyorsanız, bu ağrı tıbbi müdahale gerektiren altta yatan bir enfeksiyona veya sistemik bir duruma işaret edebilir.

Damak yaraları her zaman kolaylıkla farkedilebilir bir nnoktada değildir. Eğer uzun süreli devam eden aşağıdaki belirtileri yaşıyorsanız en yakın diş hekimine başvurmalısınız.

Dil ve damak bölgesinde ağrı ve lezyon oluşumları

Ağız içinde çoklu yara ve lekeler

Ağız içinde kızarıklık

Ateş

Kaşıntı

Kuruluk

Cilt Hassasiyeti

Boğaz Ağrısı

Burun Akması

Damak Yarası Nedenleri

Damak bölgesinde oluşan yaraların çoğu iltihaplıdır. Enflamasyon, ağız mukozasını tahriş eden sistemik hastalıklardan veya çevresel tetikleyicilerden kaynaklanabilir. Aşağıdaki ayrıntılar, belirtilerinizi ve bir doktora görünmeniz gerekip gerekmediğini daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.

Damak Yarası Nasıl Anlaşılır?

Damak yarası  ağrı yemek yeme ve konuşma gibi günlük aktiviteleri zorlaştırabilir. Bu sabah biraz sıcak kahve içtiğinizi bilmiyorsanız, bu ağrı tıbbi müdahale gerektiren altta yatan bir enfeksiyona veya sistemik bir duruma işaret edebilir.

İnflamatuar Nedenler

Ağız, farklı patojenlere ve toksik maddelere karşı savunmaya yardımcı olur ve sonuç olarak, çeşitli patojenlerden ve farklı nedenlerden kaynaklanan iltihaplanmaya karşı hassastır.

  • Bulaşıcı: Bakteriyel enfeksiyonlar, ağızda, özellikle yumuşak veya sert damakta görülen ağrılı yaralarla kendini gösterebilir. Ağız gibi vücudun sıcak, nemli bölgelerini yaygın olarak enfekte eden mantarlar da vardır. Mantarlara bağlı ağrılı noktalar, kırmızı ve düzensizden kremsi ve beyaza kadar değişebilir.
  • Alerji: İlaç reaksiyonları, ağzın çatısında, acil müdahale gerektiren, yaşamı tehdit eden bir ağrı nedeni olabilir. Enfeksiyonlar, epilepsi ve hatta duygu durum bozuklukları gibi durumlar için tetikleyici olabilir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder