20 Nisan 2022 Çarşamba

Çene Cerrahisi Alanında Tüm Bilmeniz Gerekenler

 

Çene Cerrahisi Alanında  Tüm Bilmeniz Gerekenler

Ağız, çene ve çene cerrahisi olarak da adlandırılır, çünkü bu uzmanlık alanı tüm bu hastalıkları, olası yaralanmaları ve kişinin yüzünün, ağzının, çenesinin ve çenesinin işleyişini veya görünümünü etkileyebilecek her türlü kusurun teşhis ve tedavisine odaklanmıştır. birlikte maksillofasiyal alanı oluşturan dişler.

Ağız Cerrahisi Altında Tedavi Edilen Durumlar

Hiçbir normal koşulda yalnız çalışan ağız cerrahları bulamazsınız. Diş hekimleri (genel), ortodontistler, çocuk diş hekimleri ve hatta tıp doktorları gibi diğer kişilerle her zaman birlikte ve işbirliği içinde çalışırlar. İşleri plastik cerrahın bir parçası olabilecek yüz ameliyatlarını da içerdiğinden, yüzün görünüşünü ve görünümünü etkileyebilecek bazı kusurları düzeltmek için bazı ameliyatlar yapıldığında da onlarla birlikte çalıştıkları söylenebilir.

Etkilenen dişlerin tedavisi

Çene cerrahı sadece diş tedavisi ile değil, gerektiğinde dişin çekilmesi ile de ilgilenir. Normalde diş çekilmeden önce hastaya genel anestezi verilir. Eh, bu onun hizmetinin son noktası değildir, çünkü çıkarılan dişlerin yerine yeni bir diş seti yerleştirmesi gerekir.

Diş İmplantlarının Yerleştirilmesi

Diş implantlarının yerleştirilmesi, ağız cerrahının bir diğer önemli işlevidir. Dental implantlar tüm diş sorunları için doğru çözüm olmasa da, dişle ilgili birçok sorun için tek çözüm olmaya devam etmektedir. Bu nedenle diş cerrahlarının yüzünüzde harika ve taze bir gülümsemeye sahip olmanızda rolü vardır. Ağzınıza taze diş implantlarını planlayan ve yerleştiren onlardır. Normalde bu görevi yerine getirmek için estetik diş hekiminin yardımını kabul ederler.

Diş implantı yerleştirme dışında, çene cerrahları implantların yerleştirildiği çevredeki diş eti dokularını da değiştirir (yalnızca gerekirse). Bu sizi daha çekici kılmak içindir.

Dental implant ameliyatları, implant diş hekimliği, genellikle büyük bir ameliyathanede değil, bir diş hekiminin ofisinde yapılabilir. İmplantları yerleştirmeden önce hastalara lokal anestezi yapılır. İmplant diş hekimliği, genellikle üç aşamalı bir işlemdir. Konu hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Bursa Çene Cerrahı olarak hizmet veren sitemiz üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

 

 

18 Nisan 2022 Pazartesi

Damak Yarası Belirtileri

 

Damak Yarası Belirtileri
Damak Yarası Belirtileri

Damak yarası sorunları ağrı yemek yeme ve konuşma gibi günlük aktiviteleri zorlaştırabilir. Bu sabah biraz sıcak kahve içtiğinizi bilmiyorsanız, bu ağrı tıbbi müdahale gerektiren altta yatan bir enfeksiyona veya sistemik bir duruma işaret edebilir.

Damak yaraları her zaman kolaylıkla farkedilebilir bir nnoktada değildir. Eğer uzun süreli devam eden aşağıdaki belirtileri yaşıyorsanız en yakın diş hekimine başvurmalısınız.

Dil ve damak bölgesinde ağrı ve lezyon oluşumları

Ağız içinde çoklu yara ve lekeler

Ağız içinde kızarıklık

Ateş

Kaşıntı

Kuruluk

Cilt Hassasiyeti

Boğaz Ağrısı

Burun Akması

Damak Yarası Nedenleri

Damak bölgesinde oluşan yaraların çoğu iltihaplıdır. Enflamasyon, ağız mukozasını tahriş eden sistemik hastalıklardan veya çevresel tetikleyicilerden kaynaklanabilir. Aşağıdaki ayrıntılar, belirtilerinizi ve bir doktora görünmeniz gerekip gerekmediğini daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.

Damak Yarası Nasıl Anlaşılır?

Damak yarası  ağrı yemek yeme ve konuşma gibi günlük aktiviteleri zorlaştırabilir. Bu sabah biraz sıcak kahve içtiğinizi bilmiyorsanız, bu ağrı tıbbi müdahale gerektiren altta yatan bir enfeksiyona veya sistemik bir duruma işaret edebilir.

İnflamatuar Nedenler

Ağız, farklı patojenlere ve toksik maddelere karşı savunmaya yardımcı olur ve sonuç olarak, çeşitli patojenlerden ve farklı nedenlerden kaynaklanan iltihaplanmaya karşı hassastır.

  • Bulaşıcı: Bakteriyel enfeksiyonlar, ağızda, özellikle yumuşak veya sert damakta görülen ağrılı yaralarla kendini gösterebilir. Ağız gibi vücudun sıcak, nemli bölgelerini yaygın olarak enfekte eden mantarlar da vardır. Mantarlara bağlı ağrılı noktalar, kırmızı ve düzensizden kremsi ve beyaza kadar değişebilir.
  • Alerji: İlaç reaksiyonları, ağzın çatısında, acil müdahale gerektiren, yaşamı tehdit eden bir ağrı nedeni olabilir. Enfeksiyonlar, epilepsi ve hatta duygu durum bozuklukları gibi durumlar için tetikleyici olabilir.