11 Şubat 2020 Salı

İmplant Nedir?

İmplant Nedir

Teknolojinin ilerlemesi diş hekimliği alanında son teknoloji yeni protezlerin kullanılmasına imkân tanımıştır. Belirli nedenlerden dolayı kaybolan eksik dişler hem sağlık açısından hem de görüntü açısından kişileri rahatsız eder. Son yıllarda geliştirilen kalıcı proteze implant diş denir. İmplant dişler diğer protezlerden farklı olarak kişinin çenesine sabitlenir. Tedavi bittikten sonra hastanın yeni ve sabit bir dişi olur. İmplant 18 yaşını doldurmuş ve kemik gelişimini tamamlamış kişilere uygulanabilen bir yöntemdir. Eksik diş sorununu kalıcı olarak gideren bu uygulama son yıllarda diş hekimlerinin tercih ettiği protez yöntemidir. İmplant tedavisinde başarı sağlanması için implantın markası, hastanın sağlık durumu ve diş hekiminin cerrahi bilgisi önemlidir. Özellikle implant uygulama sertifikası olmayan diş hekimleri tarafından uygulanan implant tedavisinde başarı sağlanamaz.

İmplant Üstü Protez

Çene kemiği içerisine yerleştirilen implantın üzerine takılan hareketli ve sabit modelleri olan protezlere implant üstü protez denir. Protezler hastaların tedavi sonrasında yeme ve konuşma fonksiyonlarını tam verimle yerine getirebilmelerini sağlar. Kozmetik olarak da hastaların güzel görünmesini ve özgüven kazanmalarına yardımcı olur. Çene içerisinde bulunan implant vidası protezin içerisinde bulunan yuvaya yerleştirilir ve protez hastanın ağzına sabitlenmiş olur.

İmplant Diş Özellikleri Nelerdir?

İmplant diş yapımında kullanılan malzeme ve yapım şekli bazı özellikler taşır.
Bu özellikler;
·         Çene kemiği içerisine yerleştirildiği için ömür boyu hasta tarafından kullanılabilen sabit bir diş özelliği taşır.
·         Yemek yerken ve konuşurken hastayı rahatsız etmez.
·         Titanyum malzemeden üretildiği için hastalarda herhangi bir alerji ve yan etki oluşturmaz.
·         Ham maddesi ve protezinden dolayı diğer protezlere göre maliyeti yüksektir.
·         Paslanma ve bozulmaya uğramaz.
İmplant özellikleri sayesinde kişilere kolay ve rahat bir kullanım sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder